Kantarell-soppan som jag bjöd på i samband med
Kura Skymning för några veckor sedan.
Som jag har sagt så har jag skjutit lite från höften
med dosering, så får inprovisera lite med det........
***
Men så här gjorde jag iallfall.......
***
*Finhacka gul lök ungefär lika mycket mängd som
ni har kantareller.
*Bryn lök först och häll sedan ner kantarellerna och bryn.
*Krydda med salt och peppar och lite cayennepeppar.
*Häll över rejält med rött vin och lite glögg
(jag använde blåbärsglögg den här gången)
*Tillsätt diverse buljongtärningar. Jag brukar
använda lite av varje. Svamp, Kött, Grönsaks-buljong.
Tillsätt lite vatten, ifall det blir lite torrt.
*Låt det stå och puttra ett bra tag, så att det
får koka in med kantareller ordentligt.
Ju längre, Ju bättre :-)
*Häll sedan lika mycket grädde och standardmjölk
och koka ihop ett tag.
*Tillsätt soya, tills det blir en fin färg.
* Smaka av och krydda till extra ifall det behövs.
*Red sedan med Maizena (blanda kallt vatten och Maizena)
***
Ja, det är inte svårare än så......
Hoppas att jag uttryckt mig så klart som möjligt.
Smaklig Spis!
Men detta lät ju vansinnigt gott! Ost och vin till det och helgen är räddad!! Så mysigt du har i din butik, en dag dyker jag upp, en mysig helg önskas från Nordingården
SvaraRaderaLåter jättegott det där! Ha det gott. Kram Lenita
SvaraRadera