2015-04-21

Engelska Scones

English Scones

English Scones
ca  15min

  port.

 

Ingredienser

50 gram 
1,5 dl 
1 tsk 
4 dl 
1 tsk 

Till pensling
2 msk 
 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.

3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.

4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.

5. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.

6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.

Förslag på variationer:
1. Tillsätt 1 matsked kanel och 2 matskedar socker i degen.
2. En halv deciliter korinter i degen är inte så dumt.
3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones.
4. En deciliter riven lagrad ost i degen och du får ostscones.


Inga kommentarer: